Pyrocar 2007 Přibyslav

31.03.2010 19:05

            Ve dnech 8. - 9. září 2007 se naši hasiči zúčastnili srazu hasičské techniky a hasičských jednotek s názvem Pyrocar 2007 v Přibyslavi na letišti.

             Každý si řekne co je to vlastně  PYROCAR:   jedná se o největší setkání požárních automobilů, jejich řidičů, strojníků a hasičů v České republice.


             Na této akci se představilo přibližně 330 hasičských aut od historických až po ty nejnovější. Na zajímavou techniku a doprovodný program se přišlo podívat na 10 000 diváků.

             Jiříkovští hasiči na akci představili hasičské vozidlo CAS 24  T 815 Terno, která se těšila velkému zájmu a sklidila opravdu velké uznání.

 Součástí akce byl i doprovodný program, jako například požární útoky, ukázky hašení z vrtulníku a z letadla. Odpoledne zahrála dechová hudba ze Skutče a večer rocková skupina Šatlava. Po setmění byla zapálena obrovská vatra a nechyběl ani noční ohňostroj, který zahájili sami hasiči spuštěním výstražných světel a houkáním všech vozidel - tato akce dostala trefný název Modrá obloha.

Této akce se zúčastnili tito hasiči s SDH Jiříkov:   Jiří Krampera ml., Michal Svoboda, Josef Kučera, Herbert Lache,  Jan Krzák a Jevgenij Micinský. Počasí nám sice moc nepřálo, ale toto setkání s kolegy hasiči z celé České republiky a jejich technikou  bylo pro nás velkým přínosem a když to bude ještě možné tak bychom se tam ještě alespoň jednou vypravily.

 

                                                                                    Jiří Krampera ml.

                                                                                    strojník SDH