30. 5. 2014 Námětové cvičení mládeže na faru Jiříkov

04.06.2014 20:42

30. 5. 2014 proběhlo pro naši mládež námětové cvičení na faru v Jiříkově. Pro děti z fary bylo připraveno nocování a o cvičení mladých hasičů neměli ani tušení.

Jaké bylo překvapení, když v 17.00 hodin bylo veliteli jednotky „NAHLÁŠENO“ na telefon, že na faře hoří.

Jednotka vyjela všema autama. Po příjezdu na místo byly velitelem zásahu určeny 2 skupiny, které byly vyslány na průzkum. Tyto jednotky zjistily, že se v budově nacházejí děti, které bylo potřeba evakuovat. Vystrašené děti vyvedli hasiči před budovu a ty zraněné vynesli na nosítkách na louku, kde je předali zdravotnicím.

Po úspěšné evakuaci všech dětí našla jedna průzkumná skupina ohnisko požáru. To se nacházelo v kuchyňce a vzniklo od hrnce na sporáku a tak bylo zahájeno samotné hašení. Kvůli „ZAKOUŘENÍ“ J celého objektu byly použity dýchací přístroje Saturn.

Asi největším překvapením, které nikdo netušil, bylo, když náhle „ZKOLABOVAL“  i jeden z mladých hasičů. I on musel být následně vynesen z budovy a ošetřen zdravotnicemi.

Když byl požár úspěšně uhašen, vzniklo společné foto mladých hasičů a dětí ze Selestiánského klubu a jednotka se za potlesku a mávání rozloučila houkáním, blikáním a vrátila se zpět na základnu. Tam proběhlo vyhodnocení celé akce. Všichni byly nadšení a už se těší na další námětové cvičení, protože jak se správně říká : „ NEJLEPŠÍ ŠKOLA JE ŠKOLA ŽIVOTA „

 

Fotogalerie na Jirikov.info

 

Dále na Požáry.cz

 

 

 

.