18.10. 2014 Výlet do německé elektrárny Boxberg.

27.11.2014 13:18

Již dlouho jsme plánovali výlet do německé elektrárny. Vzhledem k dobré spolupráci s FF Friedersdorf se nám to povedlo a tak jsme 18. 10. vyrazili.

Elektrárna je od nás vzdálená asi 50 km. Po příjezdu a uvítání se nás ujalo tamní vedení hasičského sboru. V učebně jsme se seznámili s protipožárním zabezpečením celé elektrárny i povrchového dolu, který se nachází v její blízkosti. Na projekci jsme viděli požáry, které vznikly v elektrárně, ale třeba i na povrchovém dole, hlavně na dopravních pásech. Pokračovali jsme prohlídkou celého areálu elektrárny, včetně dvou turbín a prohlédli si vybavení, které musí být na vysoké úrovni. Po výstupu na střechu elektrárny byl nádherný výhled do okolí. Po skončení celé prohlídky a odborném výkladu jsme si prohlédli medaile a ocenění, která družstva elektrárny získala na různých soutěžích.

Po neobvyklé podívané jsme nasedli do aut, a vraceli se zpátky do Čech. V restauraci „U parku“ v Rumburku jsme si dali společný oběd, probrali celý den a rozjeli se domů.

Výlet se všem líbil, jen je škoda, že se nemohlo výletu z různých důvodů zúčastnit víc členů našeho sboru.

 

Galerie P. Wittgrubera ZDE